Информације из међународних федерација

Извршни одбор IWF је 15. априла 2020. године прихватио оставку Г-дина Тамаша Ајана, на местo Председника IWF.

“IWF захваљује Тамаш Ајану на више од четири деценије служењу дизању тегова, а посебно на његовом раду у последњим годинама на стварању антидопинг програма који испуњава стандарде МОК-а и ВАДА,” истакла је вршилац дужности председника IWF, Урсула Папандреа.

tamas-ajan_2020-04-16_13-07-53

* * *

Спортска јавност је са тугом примила вест да је Г-дин Готфрид Шедл (Аустрија), некадашњи Председник Међународне федерације за дизање тегова преминуо 14. априла 2020. године.

Господин Шедл је био један од оснивача Европске федерације за дизање тегова, 1964. године је изабран у Извршни одбор IWF, a за председника IWF 1972. године. На тој функцији је остао до 2000. године.

Као један од најзначајнијих лидера у међународном спорту, оставио је добок траг у дизању тегова, а од стране МОК-а је добио Олимпијски орден. Оснивач је и члан Куће славних дизача тегова.

Gottfried-Schödl-IWF-e1586875432357

Савез Србије за дизање тегова је упутио породици и Аустријској федерацији за дизање тегова поруку искреног саучешћа.

* * *

Због кризе око вируса COVID-19, Извршни одбор Европске федерације за дизање тегова је одлучио да одложи Европско првенство 2020. године, које је требало да буде одржано 13.-21. јуна у Москви, Русија.

8138

Нови датум такмичења биће објављен накнадно.
Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>