Информације из Савеза

Управни одбор Савеза Србије за дизање тегова је на седници одржаној 26.01.2019. године у Инђији, донео више одлука од којих издвајамо:

1. Ради усклађивања тежинских категорија и постигнутих спортских резултата, предлог норми за међународни и национални ранг спортиста је упућен Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије на усвајање.

predlog normi

2. Због повећане опасности од допинга, у сарадњу са Антидопинг агенцијом Републике Србије, сви регистровани спортисти савеза од такмичарске сезоне 2019. имају обавезу полагања on line антидопинг едукације што је услов за наступ на националним првенствима. Основна антидопинг едукација се врши електронским путем и то преко веб сајт стране Антидопинг агенције Републике Србије, а линк за едукацију је следећи:

http://www.adas.org.rs/edukacija/osnovna-antidoping-edukacija/

Сам процес едукације и решавања теста је веома једноставан, а услов који је потребно испунити да би се успешно положио и добио сертификат, да је тест завршен са 60% тачно решених питања. Када полазник успешно заврши едукацију и положи тест сертификат о положеној антидопинг едукацији стиже аутоматски на email адресу спортисте, националног савеза и Антидопинг агенције.

УО ССДТ разматра могућност потписивања уговора између спортисте и савеза којим се регулишу односи уколико се утврди непоштовање анди допинг правила.

3. УО ССДТ је покренуо иницијативу за промену Регистрационог и Такмичарског правилника. Предлоге за измену и допуну правилника доставити до 01.03.2019. године на мејл generalnisekretar.ssdt@gmail.com

 

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>