Информације из Савеза

Савез Србије за дизање тегова је протеклих месеци, иако у отежаним условима услед пандемије COVID-19, наставио са својим активностима.

Сви клубови су били активни онолико колико су то услови дозвољавали, а тренинзи су одржавани у двориштима, гаражама, чак и у становима. Према информацијама које имамо наши спортисти и спортски радници су користећи мере превенције, успели да сачувају своје, као и здравље других.

Обавештења о одлукама државних органа која се односе на тренинг и такмичење спортиста редовно су прослеђивана клубовима.

У очекивању да се епидемиолошка ситуација поправи, припремамо се за други део сезоне. У поступку су израде планови како организовати такмичења у наредном периоду у зависности од развоја епидемиолошке ситуације. У овом тренутку такмичења која се спроводе у затвореном простору су у неповољном положају у односу на она на отвореном простору.

У претходном периоду Савез је спровео неколико промотивних активности.

Направили смо више видео клипова и учествовали у активностима које је промовисала Међународна федерација за дизање тегова на друштвеним мрежама:

  • IWF Stay At Home Exercises
  •  IWF Technical and Competition Rules & Regulations video
  • ITO Seminar for the Panamericas (English)
  • 1st ONLINE PANAM CUP LIVE BY ZKC
  • Тренинг у кућним условима

  • Израђена су два постера
Poster1
Poster2
У најтежим тренуцима, наши чланови, Никола Алиломов и Адмир Душић су као волонтери помагали најугроженијима.
Screenshot_20200821_001031
Screenshot_20200821_001000
Ажурирана је листа рекорда.
У чланство Савеза примљен је КДТ “Челичана 021″, што показује да је интересовање за наш спорт и у условима пандемије, велико.
Screenshot_20200805_125207_com.facebook.orca
У наредном периоду организоваћемо online семинар за спортисте и спортске раднике. Поред предавача из иностранства, позивамо заинтересоване предаваче из Савеза, који би изнели своје планове и програме тренинга, методику обуке и сл. да се пријаве Генералном секретару Савеза до 27.08.2020.
Такође је у плану организација ССДТ online такмичења, по угледу и модификованим правилима IWF. То је промотивно такмичење, где је резултат у другом плану, а основна идеја је показати да се могу дизати тегови и у условима пандемије. Сви очекујемо да се ускоро настави са такмичењима на традиционалан начин, међутим Светска федерација за дизање тегова користи online такмичења са жељом да се континуитет активности не прекине. Идеја организације ССДТ online такмичења је поздрављена и од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Захваљујемо се клубовима и спортистима који у изузетно сложеним околностима настављају са радом. Спортисти, тренери и спортски радници су показали велику пожртвованост и оданост нашем спорту. Вредности спорта су универзалне и ван временске, тако да се можемо осетити привилеговано што припадамо овој области друштва.
Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>