Информације из Савеза

У тренутној глобалној здравственој кризи насталој због пандемије COVID-19, наш Савез се прилагођава променама на међународном и националном нивоу.

Користећи искуства и праксу Међународне федерације за дизање тегова, по угледу на одржане међународне семинаре и on-line такмичења, Савез Србије за дизање тегова се припема за организацију On-line семинара и 1st Serbian Open Cup (On-line).

У петак, 11.09.2020. године одржаће се семинар (користећи Zoom апликацију) на коме ће предавачи бити Рита Шпајзер (Србија), Махмудов Шакрилов (Узбекистан) и Хошо Кемал (Босна и Херцеговина). Позивамо вас да учествујете на овом семинару у што већем броју.

Savez Srbije za dizanje tegova is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: On-line Семинар о дизању тегова

Time: Sep 11, 2020 02:30 PM Belgrade, Bratislava, Ljubljana

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/98291125993

Meeting ID: 982 9112 5993

(потребно је претходно инсталирати Zoom апликацију)

У намери да се припремимо за будућу организацију On-line међународног такмичења, ради стицања потребног искуства за овакву врсту такмичења, организујемо „Тест такмичење (On-line)“ уз учешће домаћих такмичара. Своје учешће су потврдили:

Online Z

Online M

Такмичење се спроводи по модификованим IWF правилима, тако да се резултати и рекорди неће званично признати. Међутим, оваква такмичења, која се већ организују у свету, сматрамо изузетно промотивним и привлачним, a сама IWF им придаје велики значај. Резултат је мање важан, а учешће и дружење спортиста је у првом плану.

УО ССДТ је на својој електронској седници, одржаној 07.09.2020. године, донео одлуку о наставку такмичарске сезоне.

КДТ Спартак је, уз добијање сагласности Спортског савеза Суботице и уз помоћ ССДТ и СВДТ, крајем августа одржао такмичење на отвореном на коме је учествовало 24 такмичара/ки клуба. Такмичење на отвореном је одржано у планираном термину Купа Суботице.

Користећи ово позитивно искуство, уколико се стекну здравствени услови, Првенства Србије У15, У17, У20 и У23 за такмичарке и такмичаре, одржаће се у спортској хали у Суботици, 27.09.2020.

Уколико нема сагласности спортских и здравствених власти да се спортска такмичења одржавају у затвореном простору, Првенства Србије У15 и У17, за такмичарке и такмичаре, одржали би се 26. или 27. септембра 2020, на отвореном, испред теретане КДТ Спартак у Суботици.

Сениорска првенства Србије биће одржана у другој половини октобра, тј. првој половини новембра 2020.

* * *

infoUntitled

Обука учесника првог On-line такмичења је обављена 10.09.2020. године.

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>