Министар Удовичић најавио изградњу мултифункционалне дворане на Кошутњаку

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић најавио je радове на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане на Кошутњаку који ће почети ове године.

IMG-20180228-WA0028

Објекат мултифункционалне дворане ће бити у склопу Националног тренинг центра у оквиру комплекса СРЦ „Кошутњак“ у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, а простираће се на површини од 3,36 ха. Укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра.

У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спорстко пењање и дизање тегова.

Сваки од поменутих спортова ће имати аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, специјализована борилишта, стрељану и вештачку стену, сауне, просторије за масажу, наменске теретане, канцеларије за тренере.

Просторије у оквиру мултифункционалне дворане намењене сваком од поменутих спортова простираће се на површини од по 800 м2 до 1.000 м2, а у складу са захтевима појединачних спортских савеза као и стандардима за ове спортове.

„Желимо да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, већ да спортисти из других земаља долазе у наше центре”, истакао је министар Удовичић.

Опширније видети на:

http://www.mos.gov.rs/vest/ministar-udovicic-najavio-izgradnju-multifunkcionalne-dvorane-na-kosutnjaku

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>