Најава такмичења: Европско првенство за сениоре

Европско првенство за сениоре се одржава од 26. марта до 1. априла 2018. године у Букурешту (Румунија).

За репрезентацију Србије наступају Ненад Кужић, Тивадар Кајдоичи и Тамаш Кајдочи, предвођени тренерима Стипаном Вертом и Веселином Јаковљевићем.

1

2

3

У конкуренцији укупно 212 учесника, сва три наша такмичара наступају 1. априла. Систематски рад тренера је довео до видног напредка у спортским резултатима репрезентације Србије последњих година. Наши такмичари су освојили медаље на олимпијским играма младих, светским и европским првенствима , имамо најбољег такмичара и репрезентацију на медитеранском купу и освојене медаље на турнирима из календара IWF. Тако на овом такмичењу два  такмичара, Ненад Кужић и Тамаш Кајдочи, наступају у А групи.

Желимо им пуно успеха!

***

На Конгресу Европске федерације за дизање тегова (EWF), који је одржан 24.03.2018. године, разматрана је новонастала ситуација у контексту проблема да се организују европска првенства.

Као најзначајније издвајамо излагање представника IWF везано за будући систем квалификација за Олимпијске игре у Токију 2020, чије усвајање се очекује у јулу 2018. на седницама комитета и Конгресу IWF.

Извршни одбор и комитети IWF су утврдили предлог основних елемената новог система квалификација:

  • Квалификације за Олимпијске игре 2020 су  индивидуалне.
  • Такмичења се организују у десет не-олимпијских тежинских категорија и седам олимпијских тежинских категорија за мушкарце и жене.
  • Такмичари из свих десет не-олимпијских тежинских категорија могу да се квалификују у седам олимпијских тежинских категорија.
  • На Олимпијским играма 2020 учествоваће по 98 мушкараца и жена у 7 тежинских категорија. У једној категорији учествује 14 такмичара/ки, а по категорији може на наступа само 1 такмичар/ка из једног НОК-а. Максималан број учесника по НОК-у је 4 такмичара + 4 такмичарке.
  • На основу „РОБИ поена“ формираће се апсолутна ранг листа свих такмичара, без обзира на тежинску категорију, потом следи селекција по 14 најбољих у односу на олимпијске тежинске категорије.
  • Да би се квалификовао на Олимпијске игре, такмичар мора да наступа на најмање шест такмичења, у сва три циклуса (минимално једно такмичење по циклусу), у периоду од 18 месеци.
  • У  зависности од броја допинг позитивних случајева, за период од Олимпијских игара 2008 године, биће примењене рестрикције у максималном броју учесника НОК-а.
  • Постоје три категорије такмичења која имају специфичну вредност: златна, сребрна и бронзана такмичења.
  • Уколико се такмичар/ка квалификује за Олимпијске игре и из одређеног разлога (повреда …)  није у могућности да учествује на Играма, нема могућности „преноса“  бодова на другог члана НОК, већ следећи са ранг листе се квалификује за учешће.

***

Седнице комитета EWF су одржане 23. марта 2018. године. У раду Медицинског и Тренерско & научног комитета EWF учествовали су Др Дадо Медић и Др Милан Михајловић . Одлуке комитета је усвојио Конгрес EWF.

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>