Најава такмичења: 1. коло лиге Србије

Влада Републике Србије донела је на седници одржаној 11.03.2020. године нове мере и прецизирала поједине постојеће, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19.

Донета је одлука о забрани јавног окупљања у затвореним просторијама. Под јавним окупљањем сматра се окупљање у једној затвореној просторији са више од 100 људи.

https://www.srbija.gov.rs/vest/450366/vlada-donela-nove-mere-u-cilju-suzbijanja-koronavirusa.php

Министарство омладине и спорта РС је на свом сајту објавило Наредбу Министра здравља, о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном простору, где је описано шта то конкретно значи.

https://www.mos.gov.rs/vest/naredba-o-zabrani-okupljanja-u-republici-srbiji-na-javnim-mestima-u-zatvorenom-prostoru

Управни одбор Савеза Србије за дизање тегова је разматрао новонасталу ситуацију са Корона вирусом, узимајући у обзир чињеницу да је за 14. и 15. март 2020. године заказано 1. коло лиге Србије, као и друга такмичења, у Београду и Бачу.

Поступајући у складу са одлуком Владе Републике Србије, а у циљу да се заштите спортисти, клубови, гледаоци, већином гласова чланова УО ССДТ (4:3), донета је одлука и о додатним мерама приликом одржавања такмичења, а ово представља Обавезујуће упутство за организаторе такмичења:

1. ССДТ ће спроводити своја такмичења у складу са одлукама Владе Републике Србије и усвојеним Календаром ССДТ, све до добијања нових одлука која ће се одмах и у потпуности применити.

2. ССДТ своја такмичења спроводи без присуства публике. У простору за загревање и такмичење, присуство је омогућено искључиво такмичарима, стручним штабовима, ужем руководству клубова и представницима ССДТ, СДТВ, СБДТ, као и техничком особљу објекта у коме се спроводи такмичење. Уколико организатор такмичења и/или руководство такмичења уоче да је у простору за такмичење и загревање присутно више од 100 људи, моментално се такмичење прекида.

3. Потребно је да намештачи тегова носе рукавице  (латекс рукавице са талком, латекс рукавице без талка, латекс рукавице са пеперминт талком, нитрилне рукавице, пвц рукавице, хируршке рукавице са талком или хируршке рукавице без талка) током трајања спортског догађаја и вршења своје дужности.

4. Током предтстављања учесника такмичења, самог такмичења и церемоније доделе медаље, учесницима спортског догађаја се препоручује да се не рукују.

5. На такмичењима која се одржавају, обавезно је да се пре почетка загревања, током паузе након трзаја, као и по завршетку сваке такмичарске групе, у простору за загревање и на такмичарском подијуму, шипка за дизање тегова пребрише медицинским алкохолом.

6. Обавезно је вршити проветравање просторија где се одржава такмичење и загревање спортиста.

7. Учесници ових догађаја треба да воде рачуна о личној хигијени и сами су одговорни за то.

8. Организаторима осталих локалних такмичења, која нису у организацији Савеза Србије за дизање тегова, Управни одбор ССДТ препоручује да се понашају у складу са одлукама Владе Републике Србије које су донете на седници одржаној 11.03.2020. године, у циљу спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, све до доношења нових одлука.

9. Грађани који имају симптоме које изазива коронавирус не могу да учествују на овим такмичењима. Они не треба да иду у домове здравља или болнице, већ да се обрате дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона. За ближе информације контактирати бројеве телефона +381 64 8945-235 (број који је отворило Министарство здравља), Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, Улица др Суботића 5, број телефона +381 11 2684-566 или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој грађани бораве.

10. Потребно је пратити саопштења Владе Републике Србије на сајту

https://www.srbija.gov.rs/

и уколико се донесу нове мере, одмах поступити у складу са њима.

 

Уколико постоје и други предлози како би се спречило ширење корона вируса током одржавања такмичења, молимо да о томе хитно обавестите УО Савеза.

Према одлуци Владе Републике Србије, свакога дана у 18 часова Министарство здравља и епидемиолошке службе обавештаваће грађане о стању корона вируса у Србији. Потребно је свакодневно пратити саопштења и поступати одмах у складу са њима.

Организатори такмичења која се одржавају 14. и 15. марта 2020, Савез Београда за дизање тегова и КДТ Херкулес су писаним путем потврдили да остају при организацији такмичења и да ће применити мере прописане од Владе Републике Србије и Управног одбора ССДТ.

 

2 comments on “Најава такмичења: 1. коло лиге Србије

 1. Željko says:

  Tako trebalo bi sprovesti ako baš mora na atletskom stadionu Akademija!
  Tu bi navedeno sve napisano moglo se sprovesti!
  Tehnički uslovi i bez ,,korone,,na Partizanu u maloj sali,nema uslova,jer su mokri čvorovi i svlačionice dotrajale!Sala tj.balkon nad salom sklon je rušenju!Rizik spada na Stadion!
  Dobro namerni pozdrav!

 2. branko čalić says:

  Herkules je za današnje takmičenje obezbedio sve potrebne uslove za održavanje takmičenja u skladu sa uputstvom koje smo dobili, kao i sa merama Vlade. Nabavljen je alkohol za dezinfekciju, rukavice, sala za gledaoce biće zaključana, biće omogućeno samo takmičarima da uđu u salu sa zadnje strane hale, obezbeđen je lekar u slučaju potrebe i td. Poštovaćemo sva uputstva i naredbe Vlade odmah po saznaju istih. Sportski pozdrav.

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>