Потпредседник

Branko CalicБранко Чалић

Бранко Чалић је рођен 10.06.1953. године. Основну школу је завршио у Бачу, средњу економску у Бачкој Паланци. Дипломирао је на Економском факултету у Суботици, пословно правни смер. Поседује сертификат Овлашћени рачуновођа. Постдипломац је на Економском факултету у Суботици.

Има богату и веома успешну пословну каријеру. Од професионалног политичког омладинског руководиоца, до генералног директора у неколико предузећа. Био је и председник Извршног одбора Општине Бач. Као експерт, учествовао је у санацији неколико предузећа, био је именован за Принудног управника ЈКП “Тврђава” и стечајног управника у великом пољопривредном комбинату “Агробачка”. Сада је успешни приватни предузетник. Учесник је више савезних радних акција и вишеструки је ударник. Члан је више удружења и савета.

Као спортиста бавио се гимнастиком, касније атлетиком и дизањем тегова, током школовања. Добитник је бројних награда и признања. Био је Председник КДТ “Херкулес” из Бача и секретар истог клуба преко 30 година, Председник Надзорног одбора и Председик Савеза Војводине за дизање тегова у два мандата и члан Председништва ССДТ и СДТ Југославије у више мандата. Сада по други пут за редом обавља функцију потпредседника Савеза Србије за дизање тегова.