Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић у Суботици са градоначелником Богданом Лабаном

“Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић заједно са Потпредседником Жарком Зечевићем и генералним секретаром Ђорђем Вишацким данас је био у радној посети Суботици где се састао са градоначелником Богданом Лабаном и чланом градског већа задуженим за спорт Немањом Симовићем.

Председник Маљковић је обишао и Тамаша Кајдочија, освајача сребрне медаље са Олимпијских игара младих 2014. године и вишеструког освајача медаља са јуниорских светских и европских првенстава у дизању тегова.

Poseta-predsednika-OKS-Subotici

На састанку код градоначелника Лабана којем су присуствовали и председник Савеза Србије за дизање тегова Милан Михајловић, као и Тамаш Кајдочи са члановима његовог стручног штаба, разговарало се о продубљивању сарадње између Олимпијског комитета Србије и града Суботице, обзиром да из овог града долази актуелни олимпијски шампион у рвању, као и велики број других врхунских спортиста.

Predstavnici-OKS-u-Subotici

Председник ОКС Маљковић и градоначелник Суботице Лабан су договорили да ће град Суботица обезбедити додатне просторије за тренинг нашем најбољем дизачу тегова, као и да ће постојеће просторије бити у потпуности реновиране. Поред тога, локална самоуправа у Суботици ће у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије кроз програм “Токио 2020” обезбедити све неопходне услове за квалитетне припреме, спортско усавршавање и наступ Тамаша Кајдочија на такмичењима и квалификацијама за Олимпијске игре у Токију.

Predstavnici-OKS-i-saveza-dizanja-tegova

Председник ОКС Божидар Маљковић је истакао задовољство због данашњег састанка и истакао је следеће: “Суботица је одувек био спортски град. Чињеница да је овај град изнедрио неколико освајача олимпијских медаља кроз историју, говори о томе да се у овом граду спорт воли и да се континуирано у клубовима добро и квалитетно ради. Елеонора Вилд, Душан Дуда Маравић, Ђула Мештер, Давор Штефанек… само су нека од многих имена заслужних спортиста наше земље који долазе из Суботице. Ја сам задовољан квалитетом данашњег састанка, као и чињеницом да ће градоначелник Лабан заједно са својим сарадницима помоћи да Тамаш Кајдочи добије боље услове за тренинг и припремање за наредне успехе. Користим ову прилику да се захвалим градоначелнику на његовом позитивном ставу и спремности да, и поред других обавеза, посвети своју пажњу и енергију и помогне нашим најуспешнијим спортистима”.

Predstavnici-OKS-i-predstavnici-SSDT-e1507725504494

Поред састанка са градоначелником Лабаном, делегација ОКС предвођена Председником Маљковићем обишла је и Градски секретаријат за спорт где се детаљније упознала са тренутним стањем спорта у граду Суботици.”

извор:

Олимпијски комитет Србије

http://www.oks.org.rs/predsednik-olimpijskog-komiteta-srbije-bozidar-maljkovic-u-subotici-sa-gradonacelnikom-bogdanom-labanom/

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>