Резултати са такмичења Отворено првенство Града Вуковара

У Вуковару (Хрватска) је 07.03.2015. године одржано „Отворено првенство Града Вуковара“.

Наступали су такмичари и такмичарке и Србије, Мађарске и Хрватске.

1

(кликни по слици за увећање)

Уз медаље за учеснике, захвалнице и цвеће (девојкама за њихов дан), најуспјешнијима је подељено 9 пехара:

 • Укупној победници, Бугарки Даyани Димитровој, КДУ “Осијек”
 • Укупном победнику Милошу Јошићу, КДТ “Херкулес”
 • Најуспјешнијој чланици КДУ “Вуковар”, Хермани Дермичек и члану Херману Ивкићу
 • Најмлађој учесници, Жељки Миљковићи (7 година), КДУ “Вуковар” и најмлађем учеснику Ивану Захарију (10 година), КДУ “Рјечина” из Дражица
 • Три пехара за екипне победнике:
 1. Будимпешта,
 2. КДУ “Вуковар”,
 3. Печух,   следе
 4. КДТ „Херкулес”, Бач
 5. КДУ „Вуковар” “Б”,
 6. КДУ „Рјечина”, Дражице
 7. КДУ „Осијек”, Осијек
 8. КДТ „Раднички”, Сомбор

5

 

6

 

Наши млади учесници, Сања Цањев (Раднички, Сомбор), Милош Јошић, Стеван Владисављев и Кристијан Бертран (Херкулес, Бач) су постигли одличне резултате и заслужују све похвале.

Vukovar2

Свим учесницима, а посебно оним најмлађима и најуспешнијима, честитамо. Организатору упућујемо честитке за одлично припремљен спортски догађај. Са великим задовољством наставићемо спортску сарадњу са клубовима из окружења.

1vukovar 07032015

2vukovar 07032015

3vukovar 07032015

4

Vukovar

 

2 comments on “Резултати са такмичења Отворено првенство Града Вуковара

 1. Milan Kordić says:

  Zahvaljujem se u ime Kluba dizača utega “Vukovar” što su se natjecatelji Vaše zemlje odazvali pozivu da nastupe u našem Gradu.
  Pozivi su upućeni još nekim klubovima a kod pozivanja je bilo malo simbolike, jer smo pozive uputili klubovima koji su nekada imali poveznicu sa dizačima utega iz Vukovara.
  Poziv KDT “Spartak” je uslijedio, jer je Vukovarac Drago Guzovski svojevremeno nastupao za njih i pomogao u osvajanju titula ekipnih Prvaka bivše države, KDT “Herkules” je nekada imao prisan kontakt sa dizačima iz Vukovara a Bač je rodni grad našeg natjecatelja Davora Horvata. Poziv dizačima iz Inđije je uslijedio iz razloga što su 1987 godine Goran Krivošija i Predrag Đorđević, pomogli Omladinskom klubu dizača utega “Borovo” iz Vukovara da postane ekipni Prvak bivše države.
  Poziv KDT “Radničkom” iz Sombora je upućen, stoga što je “moja malenkost”, dala svoj doprinos ekipi kluba kod osvajanja prve dvije titule ekipnih Prvaka bivše države.
  Još smo pozvali dizačice iz Loznice, kako bi naše djevojke imale više protivnica na natjecanju.
  Onima koji su se odazvali pozivu, zahvaljujemo još jedanput, a onima koji nisu, želimo da to učine drugi put , jer iako raspolažemo sa skromnim sredstvima, uspijevamo dobro organizirati natjecanje i prema mogućnostima ugostiti natjecatelje.

  Imao bih još jednu molbu za one koji mogu pomoći !
  Naime ja sam u Somboru, negdje 1985 (1986) polagao trenerski ispit i dobio diplomu izdanu od Saveza za fizičku kulturu Vojvodine a koja je nestala u ratu.
  U arhivi sigurno postoje podaci, te bi molio da se izvidi mogućnost izdavanja kopije Diplome o položenom trenerskom ispitu.

  Unaprijed se zahvaljujem ! Milan Kordić

 2. Čalić Branko says:

  Posebno zadovoljstvo sa ovog takmičenja je što je naš takmičar Miloš Jošić proglašen za najuspešnijeg takmičara na turniru i što su ponovo obnovljeni sportski odnosi sa klubom sa kojim je KDT Herkules godinama bio u prijateljskim odnosima. I druga naša dva takmičara su postigli odlične rezultate, tako da im se svima zahvaljujemo.
  Domaćinu se zahvaljujemo na pozivu i na ukazanom gostoprimstvu, te ih pozivamo da dođu u Bač 9. maja ove godine na naš Memorijalni turnir.

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>