Резултати такмичења: 2023 Европско првенство за сениoре

Уз учешће 318 такмичaрки и такмичара из 40 европских земаља, Европско првенство за сениoре, које је одржано од 15. до 23. априла 2023, завршено је.

Оборено је више европских и светских рекорда у свим старосним категоријама, а ово квалификационо такмичење за Олимпијске игре је показало да спортски догађај превазилази спортске оквире и да су финансијски, политички и безбедносни фактори подједнако важни за успех догађаја.

За репрезентацију Србије су наступали Радмила Загорац, Соња Бјелић и Тамаш Кајдочи.

У категорији до 49 кг, Радмила Загорац је у конкуренцији 16 такмичарки, у избачају са подигнутих 88 кг, освојила 9 место, док је у трзају и тоталу остала без пласмана.


Соња Бјелић је у категорији до 64 кг, у конкуренцији 24 такмичарки освојила 12 место са подигнутих 86 кг. У избачају је подигла 100 кг, у тоталу 186 кг, што јој је донело 16 место.


Тамаш Кајдочи, у катгорији +109 кг је био приморан да током загревања одустане од такмичења због повреде.

 

May be an image of 5 people


Такмичењу је претходио Конгрес Европске федерације за дизање тегова на коме је усвојен нови Статус Европске федерације за дизање тегова. Др. Милан Михајловић, Генерални секретар EWF је добио признање од АИПС Европа за остварену сарадњу између ове две организације. 

 

Резултати

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>