Саопштење за чланство Савеза 08

ЧЛАНОВИМА САВЕЗА СРБИЈЕ ЗА ДИЗАЊЕ ТЕГОВА

05.05.2020.

Поштовани спортски пријатељи,

Након дужег периода, назире се повратак уобичајеном животу. Треба добро размислити како лоше навике оставити иза нас, а оне добре које смо стекли у овом периоду, задржати.

Министарство спорта је доставило Инструкције за рад теретана и фитнес клубова у примени мера превенције, спречавање ширења и смањења ризика болести COVID-19 у области рекреативног спорта, као и Инструкције за отпочињање тренажног процеса врхунских спортиста и осталих спортиста у систему спорта Републике Србије у примени мера превенције, спречавања ширења и смањења ризика болести COVID-19.

http://dizanje.rs/wp-content/uploads/2020/04/Instrukcije-za-rad-teretana-i-fitnes-klubova1.pdf

http://dizanje.rs/wp-content/uploads/2020/04/Tacnost-instrukcija-sport.pdf

Позовемо вас на дисциплину и  личну одговорност у спровођењу ових инструкција.

Спортски пријатељи из Кинеске федерације за дизање тегова су послали медицинске маске намењене нашим спортистима. Узимајући у обзир сложеност ситуације и формалне процедуре које је требало спровести, Олимпијски комитет Србије нам је помогао у реализацији ове акције, на чему им се захваљујемо. Кинеској федерацији за дизање тегова смо упутили искрену захвалност, а овакав пријатељски гест заиста треба упамтити.

IMG-20200505-WA0006

IMG-20200505-WA0010

Међународна федерација за дизање тегова је објавила видео о правилима дизања тегова, који је припремљен од стране нашег Савеза. Наставићемо са сличним промотивним активностима.

https://www.facebook.com/iwfnet/videos/990137038069866/UzpfSTEwMDAwOTcxNzg3MzE3NDoxMTQwODcwNjkyOTEzNTE2/?id=100009717873174

Обавештавамо вас да се очекује да се Европско првенство за сениоре одржи од 31. октобра до 8. новембра 2020. године у Москви.

У зависности од развоја ситуације у нашој земљи, везано за корона вирус, могућ је наставак домаћих такмичења половином јуна 2020. Ускоро следе детаљније информације.

Пратите информације и спроводите одлуке држвних органа, Владе Републике Србије, Министарства здравља и Министарства омладине и спорта Републике Србије. Ближи се наставак наших редовних активности, због тога будите опрезни, пазите на своје и здравље других.

Спортски поздрави,

Управни одбор Савеза Србије за дизање тегова

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>