Саопштење за чланство Савеза 01

ЧЛАНОВИМА САВЕЗА СРБИЈЕ ЗА ДИЗАЊЕ ТЕГОВА

Београд, 18.03.2020.

Поштовани спортски пријатељи,

На самом почетку такмичарске сезоне 2020 и у току припрема најбољих спортиста за највећи спортски догађај на планети, Олимпијске игре, на свих пет континената десила се пандемија COVID-19 вируса. Влада Републике Србије је донела више мера, наредби и одлука којима се боримо против ове пандемије.

Спортисти својим примером преносе вредности спорта у друштво, зато наш индивидуални рад треба да је везан за оно што је добро, лепо и корисно, како за појединце, тако и за друштво у целини.

Молим све чланове нашег Савеза да у свакодневном раду активно доприносе смиривању ситуације, неширењу панике и одговорним понашањем, у потпуности у складу са одлукама Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта помогну у борби целог друштва против ширења овог вируса.

Околности у којима се налазимо налажу да им се и организационо прилагодимо. Отказују се све наше активности до даљњег, међутим спортисти и спортски радници сада имају прилику да својим примером покажу своје вредности. Увођењем ванредног стања и конкретизацијом мера које ће погодити све нас у навикама и свакодневном раду и понашању, реалност тренутка налаже да доследно и у потпуности пратимо одлуке државних органа и на тај начин активно учествујемо у смиривању ширења заразе.

Комуникација међу нама je од највеће важности , а сигурно ће у данима који следе бити од изузетног значаја. Због тога предлажем да се сваког понедељка, по потреби и чешће, обратимо једни другима мејлом, користећи нашу мејл групу, да пренесемо релевантне информације о актуелној ситуацији, али и нове идеје како наставити даље. Позивам наше младе спортисте да формирају Viber групу Дизање тегова, да додају наше телефоне и да будемо у комуникацији.

Молим вас да свакодневно пратите сајтове Владе Републике Србије и Министарства здравља РС. Од изузетне важности су информације на сајтовима Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије, као и нашег Савеза.

Као и у спорту, до победе није лако доћи и много је препрека пред нама наредних дана. Међутим, сигурно је да ћемо бити победници, наш имуни систем у стању је да се успешно супротстави вирусу, али то није довољно. Морамо бити мудри, стрпљиви и доследни у борби. Сада је време да слушамо стручњаке и доследно спроводимо мере државних органа.

Са жељом да што пре наставимо са тренинзима и да се сретнемо на такмичењу, примите спортске поздраве.

Милан Михајловић

Председник Савеза

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>