СКУПШТИНА САВЕЗА СРБИЈЕ ЗА ДИЗАЊЕ ТЕГОВА

Седница Скупштине Савеза Србије за дизање тегова је одржана 07.12.2019. године у Новом Саду.

Седници су присуствовали делегати из 19 клубова.

У свечаном делу Скупштине проглашени су најбоњи спортисти, такмичарке, такмичари и тренер ССДТ за 2019.

За наредну годину, као критеријуми при избору за најбоље спортисте у категоријама У20, У23 и сениоре, сматраће се остварен резултат по синклер бодовима, национални и међународни успеси, да ли је спортиста на листи АДАС и сл.

У радном делу Скупштине, делегати су усвојили извештаје, систем такмичења, планове рада и календар такмичења за наредну годину. На предлог КДТ Спартак, донета је одлука да на екипном првенству за сениоре у екипи могу учествовати и две девојке (користиће се коефицијент 1,45), тако да се екипа састоји од најмање 4, а највише 6 чланова.

На седници Управног одбора савеза су донете одлуке које је верификовала Скупштина: Формиран је Одбор за хитна питања као колективни орган управљања, a састоји се од Председника, Потпредседника и Генералног секретара Савеза (активан од 01.01.2020); Савез изражава захвалност Стипану Верту на досадашњем раду и оствареним спортским  резултатима. Као тренер репрезентације учествовао је у освајању 27 медаље на великим међународним такмичењима: 15 медаља на европским првенствима У17, У20 и У23, 5 медаља на светским јуниорским првенствима, 6 медаља на ФИСУ светским првенствима и 1 медаља на Олимпијским играма младих. Његови спортисти су били чланови екипе која је победник Медитеранског купа. Услед новонасталих околности и ради континуитета у раду репрезентативних селекција, на дужност тренера репрезентације су именовани Веселин Јаковљевић, Зоран Пантелић и Адмир Душић; Скупштина је разматрала предлог Золтана Кајдочија везано за норме спортиста. Донета је одлука да тренери репрезентације, до 12. децембра, узимајући у обзир овај и предлоге других клубова, доставе генералном секретару савеза предлог норми који ће бити прослеђен Олимпијском комитету Србије и Министарству омладине и спорта. Делегати Скупштине су обавештени да је савез раније доставио информацију о новим тежинским категоријама и предлог норми, али да нису извршене промене правилника министарства који третирају ову област због чега могу настати нејасноће у категорисању спортиста за 2019; Управни одбор и Скупштина су обавештени о оставци Золтана Кајдочија у УО савеза. Савез је исказао захвалност на његовом досадашњем изузетно квалитетном раду, а ценећи допринос КДТ Спартак у спортским резултатима савеза, донета је одлука да клуб хитно достави предлог за новог члана УО.

Пре одржавања седнице Скупштине ССДТ, Савез за дизање тегова Војводине је одржао своју редовну скупштину.

bty

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>