Програм финансијске подршке обвезницима фискализације

 

Министарство омладине и спорта Републике Србије је доставило информацију која се односи на програм финансијске подршке обвезницима фискализације.

На предлог Министарства привреде и Министарства финансија Влада је донела Уредбу о утврђивању Програма финансијске подршке обвезницима фискализације за усклађивање пословања са законом којим се уређује фискализација. Овим програмом који је у прилогу, утврђује се: право на коришћење финансијске подршке и обавезе корисника финансијске подршке, начин остваривања права, поступак реализације Програма, губитак права на коришћење финансијске подршке и праћење програма.

Program

Uredba

У одељку IV и V дата су појашњења у вези са поступком остваривања права на субвенцију, односно финансијску подршку за фискализацију. Програмом је утврђен нови рок за подношење пријаве за субвенције, од 15. марта до 5. априла, како би сви обвезници фискализације који се раније нису пријавили могли да добију помоћ државе. Подсећамо да је потпуна примена Закона о фискализацији обавезна од 1. маја 2022. године.

Dopis Min.fin. fiskalizacija

 

 

Add Comment Register



Оставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>