Дизање тегова као демонстрациони спорт на летњем EYOF

EYOF – Europеan Youth Olympic Festival – Европски олимпијски фестивал младих је спортско такмичење за младе спортисте из 48 земаља Европског олимпијског комитета које се одржава сваке две године. Фестивал има своју летњу верзију која је први пут одржана у Бриселу 1991. и зимско издање, које је почело две године касније у Аости.

Ове године се летњи EYOF одржава у Марибору, Словенија, од 23. до 29. јула.

На прогаму овог такмичења, наћи ће се 12 грана спорта са укупно 13 спортских дисциплина, уз представнике из 48 земаља.

Дизање тегова се по први пут налази у оквиру Летњег EYOF-a ове године, као демонстрациона активност. Учествоваће 8 такмичарки и 8 такмичара из 7 земаља, Србија, Италија, Мађарска, Словачка, Хрватска, Малта и Словенија.

Ово демонстрационо такмичење, кроз учешће мултинационалних тимова (девојчица и дечак из различитих земаља су чланови тима) представља стратешку активност EWF како би се дизање тегова укључило у друге активности Европског олимпијског комитета.

Чланови репрезентације Србије на овом демонстрационом такмичењу, које ће се одржати 24. јула у 18,00 часова на Главном Тргу у Марибору, су Анђела Ердељ, Ленка Бурсаћ и Иван Ердег уз тренерe Петра Ранга и Андреа Ранга.

Желимо пуно успеха свим учесницима уз очекивање да дизање тегова ускоро постане део програма Европских игара.

SRB   1

SRB  2

EYOF 2023

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>