КДТ Херкулес из Бача – 70 година успеха

“Клуб дизача тегова Херкулес у Бачу: 70 година рада” је књига изузетне вредности која је објављена поводом јубилеја овог клуба.

7

Пружа свеобухватан преглед о историји клуба, његовим спортским успесима, галерији репрезентативаца, детаљима са великих међународних сусрета, као и о рекордерима Југославије и Србије у дизању тегова који су потекли из КДТ Херкулес, из Бача.

Група аутора, Бранко Чалић, Рита Шпајзер, Симо Бањац, Зоран Пантелић, Мирко Обрадовић и Драгутин Араповић су пажљиво сакупили и обрадили све релевантне информације како би створили ову јединствену књигу. Започиње описом настанка клуба Херкулес у Бачу. Откривамо како су ентузијастични појединци у тој малој средини одлучили да оснују спортски клуб посвећен дизању тегова. Кроз детаљно истраживање, аутори нам пружају увид у све препреке које су морали превазићи током своје 70-годишње историје. Прича о храбрости, преданости и упорности чланова клуба осликава њихову љубав према спорту и жељу за достизањем врхунских резултата.

1

Један од најзначајнијих делова књиге је поглавље посвећено спортским успесима клуба Херкулес. Аутентичне приче о тријумфима и поразима, постигнутим рекордима и освојеним медаљама на националном и интернационалном нивоу, оживљавају читаоцима неизмерну страст и узбуђење које је клуб искусио током деценија такмичења.

2 4

Галерија асова, репрезентативаца и рекордера представља важан део ове књиге. Уз биографије најистакнутијих спортиста и тренера који су прошли кроз клуб, читаоци ће добити прилику да боље упознају њихове животне приче, путовања, успоне.

Посебан нагласак стављен је на детаље са великих међународних сусрета. Издвајамо сусрет великана, Бачког и Бечког “Херкулеса” који је одржан 1960. године. Продато је 3500 карата, а током сусрета је падала и киша, а како је такмичење било на отвореном, подијум је морао да суши лет-лампама. Књига пружа читаоцима увид у интензивне припреме, емоционалну напетост и посебне тренутке такмичара клуба Херкулес док су се суочавали са најбољим светским дизачима тегова. Сведочења о тим искуствима, уз обиље фотографија, омогућавају читаоцима да се приближе узбуђењу међународних такмичења.

5 6

Дат је преглед државних рекордера са оствареним резултатима, а посебно истичемо детаље из најновије историје клуба, медаље на Европским првенствима.

3

Савез Србије за дизање тегова, као суиздавач овог капиталног дела, честита КДТ Херкулесу из Бача 70 година успешног рада клуба, са жељом да оствари још много спортских успеха!

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>