Министарство спорта Републике Србије доделило стипендије спортистима за 2023.

Свечано потписивање уговора између Министарства спорта и спортиста којима се додељује стипендија, одржано је у “Палати Србија” чији је домаћин био министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

Поред више од 400 спортиста овом чину присуствовали су министарка Дарија Кисић и министар Новица Тончев, председници и представници спортских савеза наше земље, високи званичници спорта у Србији, као и прослављени спортисти, тренери, селектори репрезентација.

ministarstvo-sporta-dodela-stipendija-sportistima6

“Број стипендираних спортиста повећава из године у годину, са задовољством вас обавештавам да ће у 2023. години Министарство спорта оборити рекорд када је број стипендиста у питању. Укупно 424 врхунских спортиста аматера из 52 национална гранска спортска савеза на основу остварених резултата из 2022. године биће стипендирано. Заслужних спортиста има 119, спортиста међународног ранга 141, док је укупан број спортиста националног ранга 164” – истиче министар спорта Зоран Гајић.

ministarstvo-sporta-dodela-stipendija-sportistima5

Након говора министра Гајића стипендистима и свим присутним обратио се и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, освајач златне медаље у Риу 2016. који је и сам био део овог програма стипендирања. У име стипендиста скупу се обратио прослављени српски одбојкашки репрезентативац Александар Атанасијевић истакавши да је част и привилегија данас бити спортски стипендиста у Србији и бранити боје наше земље на светском спортском небу.

Стипендисти нашег Савеза су Радмила Загорац, Тамаш Кајдочи, Соња Бјелић, Тамара Аруновић и Стеван Владисављев.

Честитамо!

WhatsApp Image 2023-05-17 at 7.56.00 PM

WhatsApp Image 2023-05-17 at 7.56.01 PM

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>