Одржан завршни координациони састак пред Медитеранске игре Оран 2022

Данас је у београдском хотелу Хилтон одржан завршни координациони састанак са националним гранским спортским савезима пред Медитеранске игре у Орану 2022 у организацији Олимпијског комитета Србије. 

На почетку састанка, спортска директорка Олимпијског комитета Србије Соња Васић поздравила је све учеснике састанка и захвалила се представницима националних гранских спортских савеза на сарадњи и на помоћи да се све неопходне обавезе испуне пред почетак такмичења и у роковима које је поставио Организациони комитет. Васић је искористила прилику да спортистима и њиховим тренерима пожелели пре свега добро здравље и много успеха на спортским такмичењима.

Koordinacioni-sastanak-MI-Oran-2022-2

Презентацију са свим неопходним информацијам које се тичу финалног плана пута, акредитација, смештаја, организације живота у Медитеранском селу, превоза, организације тренинга, као и свих осталих појединости везаних за Игре у Органу испричала је Наташа Јанковић, шеф Мисије Олимпијског комитета Србије за Медитеранске игре у Орану. Наташа Јанковић је представила и тим Олимпијског комитета Србије који ће бити на располагању нашим спортистима и тренерима током боравка наше делегације у Алжиру, након чега се присутним представницима националних гранских спортских савеза обратио председник Здравствене комисије ОКС проф. др Драган Радовановић који је изнео информације које се тичу мера заштите од инфекције изазване вирусом Цовид 19, а којие ће бити на снази током боравка и такмичења на Медитеранским играма.

У свом излагању, др Радовановић је представио медицински тим кој е ћ пратити наше спортисте у Алжиру, као и медицинске услуге који ће бити на располагању члановима нашег Тима током трајања Медитеранских игара.

На састанку су били присутни и представници Анти допинг агенције Србије и Републичког завода за спорт и медицину спорта који су, свако у свом сегменту, учествовали у припреми наступа наше екипе на Медитеранским играма.

Претходница Мисије путује за Оран у понедељак, 20. јуна 2022. године како би осигурала да 151 српских спортиста по доласку у Медитеранско село имају све услове за боравак у њему, као и неопходну логистику за квалитетно надметање и остваривање добрих резултата.

Извор: ОКС

Чланови тима Србије у дизању тегова:

Соња БЈЕЛИЋ

Стеван ВЛАДИСАВЉЕВ

Зоран ПАНТЕЛИЋ

Тамара ЈОВИЋ, судија

 

Милан МИХАЈЛОВИЋ је Технички делегат Медитеранских Игара за дизање тегова

РАСПОРЕД ТАКМИЧЕЊА

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>