Пријем представника Клуба дизача тегова “Спартак” код Градоначелник Суботице поводом недавног успеха на међународној сцени

У Тирани, Албанија недавно је одржано 100. европско првенство за сениоре. За репрезентацију Србије наступао је Тамаш Кајдочи предвођен помоћником националног селектора и клупским тренером Ервином Рожњиком. Поводом великог успеха, обарања три национална рекорда и заузимања седмог места, данас је у Градској кући уприличен пријем наших дизача. Тамаш Кајдочи је оборио рекорд у дисциплини трзај подигавши 177 килограма, дисциплини избачај 226 килограма и биатлону 403 килограма.

May be an image of 5 people, people standing, indoor and text that says 'rpaA rpaAcy6oT cy6oT VAROŠ SUBA SZABADKA GRAJ " aunit rpaA cy6oTиua VAROŠ RATICA SZABAI VÁROS GRADSOTICA CITY'

 

Градоначелник Суботице господин Стеван Бакић са сарадницима, честитајући Клубу дизача тегова „Спартак“ на чак 17 освојених титула у низу изјавио је следеће:

- Ретко која локална самоуправа постоји чији челник има прилику да се сусретне са својим сјајним локалним спортистима, као што је то Град Суботица. Својим сјајним резултатима и успесима које постижу превазилазе оквире локалне заједнице – истакао је градоначелник Бакић. – Тамашево седмо место на Европском првенству је историјски успех Србије у овом спорту. До тог резултата је стигао оборивши три национална рекорда. Пред Тамашем је будућност, има 25 година и тек ће да се вине у висине, чак и до Олимпијских игара у Паризу, где ће, сигуран сам, остварити сјајан резултат. Ви сте амбасадори града и локална самоуправа је ту да обезбеди најбоље услове за рад и тренирање, да би могли да се фокусирате на резултате.

 

May be an image of 3 people and people standing

 

- Била је јака конкуренција али смо успели да дођемо до седмог места, што је заиста добар резултат. На овом састанку обећана нам је помоћ од Града да ће нас подржати у даљем раду да се припремамо и постижемо још боље резултате – изјавио је Кајдочи.

За успех је заслужан и тренер Ервин Рожњик, који се локалној самоуправи захвалио на подршци, без које, како каже, не би могли да дођу до ових историјских резултата.

- Клуб дизача тегова “Спартак” је основан 1948. године и следеће године обележавамо 75 година постојања. За све ово време успели смо да се изборимо и стварамо резултате, а верујем да највећи тек долазе. Ту је Тамаш кључан као један од најталентованијих “дизача” на овим просторима. Чека нас Светско првенство у Колумбији, припремамо се и желимо да одбранимо титулу екипног првака. Драго ми је што се наш труд цени и поштује, што доказује и данашњи пријем – сматра тренер.

May be an image of 4 people, people standing and indoor

Извор Subotica.com

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>