Резултати такмичења: VII Меморијални Турнир “Стеван – Пишта Громиловић”

Међународни меморијални турнир “Стеван – Пишта Громиловић” одржан је 29.10.2022. године у Сомбору.

Наступао је велики број учесника, такмичара и такмичарки из земље и иностранства. Поред домаћих, учествовали су представници из Хрватске, Мађарске и Словеније.

Постигнути су одлични резултати, а КДТ Раднички је био изузетан организатор овог такмичења.

РЕЗУЛТАТИ

Стеван-Пишта Громиловић, дугогодишњи спортиста и тренер у КДТ “Раднички”. Пишта је оставио значајан траг у дизању тегова и атлетици, у Сомбору, Србији и на просторима некадашње Југославије.

Његов први тренер, Густав Ивковић, када је тражио таленте по основним школама у Сомбору, запазио је Громиловића 1957 године, и довео га у клуб, а исте године Пишта је постао јуниорски првак државе у бацању кладива. Четири године касније, Громиловић је био и јуниорски првак Балкана. Од 1964. наступа за београдску Црвену Звезду и у том клубу остварује добре резултате и постаје државни првак и рекордер у бацању кладива.

Иако је наступао за београдски клуб, због велике љубави према родном Сомбору наступа и за клуб дизача тегова и ниже успехе у нашем спорту. Вишеструки је првак, рекордер и репрезентативац некадашње Југославије.

Завршио је Факултет за физичко васпитање у Будимпешти 1978. године. Након успешне и дуге спортске каријере, посветио се педагошком раду са великим успехом. Његови спортисти су освајали бројне титуле првака и рекордера, а КДТ Раднички је један од најуспешнијих клубова.

Добитник је више награда и признања:

  • Златна значка СД Црвена звезда
  • Спартакова награда
  • Најуспјешнији тренер општине Сомбор
Add Comment Register



Оставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>