Суботица је Европски град спорта за 2024

Европска асоцијација престоница и градова спорта (ACES Europe) је Суботицу прогласила почасним звањем Европског града спорта за 2024. годину.

У просторијама Спортског савеза Суботице, генерални секретар Дејан Вуковић је 24. јануара 2024. године одржао радни састанак са представницима ССДТ, председником и чланом управног одбора савеза, Миланом Михајловићем и Ервином Рожњиком.

subotica

Како је проглашењем Суботице наша застава унета у Европски парламент у Бриселу, тако је град добио могућност да аплицира за средства код европских фондова. ACES Europe, организација са седиштем у Бриселу је иначе и званични партнер UNESCO-a.

Током 2024. године организоваће се већи број догађаја који промовишу спорт у Суботици и разговор је вођен око укључивања суботичких дизача тегова у овај пројекат, као и могућностима ангажовања Савеза Србије за дизање тегова и Европске федерације за дизање тегова око овог европског пројекта.

WhatsApp Image 2024-01-24 at 11.58.04 PM

ССДТ честита Граду Суботици на престижном признању и изражава спремност да подржи и укључи се у све активности.

 

 

One comment on “Суботица је Европски град спорта за 2024

  1. Siniša Tanasković says:

    Živela Subotica

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>