Седница Скупштине Олимпијског комитета Србије

Редовна седница Скупштине Олимпијског комитета Србије одржана је 14.04.2022. године у простору Барокне сале у Градској кући у Зрењанину.

Сходно изменама у спортском програму за Олимпијске игре у Паризу 2024. године, у чланство ОКС примљени су Плесни савез Србије и Скејтборд ролер федерација Србије, као надлежни грански савези за брејкденс и скејтбординг.

Седници Скупштине ОКС присуствовао је велики број гостију. Посебно треба нагласити да су седници присуствовали прослављени освајачи медаља и олимпијци из Зрењанина. Драги гости ОКС биле су легенде нашег спорта и освајачи олимпијских медаља Бранислав Симић, Момир Рнић и Владимир Вања Грбић.

WhatsApp Image 2022-04-14 at 11.56.11 AM

Градоначелник Зрењанина, господин Симо Салапура у свом поздравном говору истакао је велико задовољство што Зрењанин има могућност да буде домаћин заседању Скупштине ОКС.

„Увек се враћамо на то да суштину рада и деловања Олимпијског комитета Србије чине спортски програми, а међу њима је свакако најважнији био Олимпијски програм „Токио 2020“. Финансирање наших спортиста је континуирано реализовано кроз цео олимпијски циклус, чак и у условима Цовид 19 пандемије и комплетног заустављања спорта у једном добром делу 2020. године. Треба истаћи да је за претходних 5 година кроз овај програм финансирано преко 100 спортиста и 9 тимова из 20 грана спортова, као и да је кроз исти програм финансирано 84 од 87 учесника Олимпијских игара“, истакао је Маљковић који се осврнуо и на сјајну сарадњу са комерцијалним спонзорима и партнерима у претходном циклусу у веома изазовним условима пословања узрокованим пандемијом.

Председник Маљковић посебно је нагласио успешну сарадњу Олимпијског комитета Србије са Владом Републике Србије, Министарством омладине и спорта и највишим државним институцијама кроз цео претходни олимпијски циклус, а посебно током олимпијске године.

Уочи седнице Скупштине Олимпијског комитета Србије, уприличен је састанак руководства Олимпијског комитета Србије и са градоначелником града Зрењанина, господином Симом Салапуром и његовим сарадницима. По завршетку седнице, делегати и гости имали су прилике да обиђу спортску собу у оквиру Народног музеја у Зрењанину.

WhatsApp Image 2022-04-14 at 1.06.58 PM

Sportska-soba-obilazak-Zrenjanin-768x512

 

Add Comment Register



Оставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>