Чланови Савеза Србије за дизање тегова одржали семинаре Олимпијске солидарности Међународног Олимпијског Комитета

Чланови Савеза Србије за дизање тегова су на позив Међународне федерације за дизање тегова недавно одржали семинаре у оквиру међународне сарадње и програма Олимпијске солидарности Међународног Олимпијског Комитета.

Председник Савеза, др Милан Михајловић, одржао је у периоду од 29 маја до 2 јуна, семинар за судије у Чолпон-Ати, Киргистану, где је поделио своје искуство и знање са колегама из тог региона. Овај семинар је био успешно прихваћен, препун примерима из праксе са којима се сусрећу спортисти, тренери и судије. Чолпон-Атa је познатa по томе што су ту одржане прве Светске Номадске Игре, мулти спортски догађај на којима испољавање снаге заузима значајно место, тако да су разговори вођени и о могућности укључења одређеног вида дизања терета у овај догађај који се одржава сваке друге године. Домаћини су закључили да ће нова знања значајно  допринети унапређењу судијских стандарда у Киргистану.

Seminar - Korgistan

Ервин Рожњик, помоћник селектора је у главном граду Непала, Катмандуу одржао семинар за тренере, у периоду од 9 до 15 јуна. Теоријска едукација је организована у просторијама Олимпијског комитета Непала, док је практична наства реализована у националном тренинг центру за дизање тегова. Полазници су били најбољи непалски спортисти и тренери, али и представници специјалних јединица који су му симболично уручила капу и кратки мач светски познате специјалне јединице Непала.

Seminar - Nepal

На оба семинара су били највиши представници националних олимпијских комитета и националних федерација.

Овакви семинари представљају признање нашим стручњацима и важан су корак у промоцији спорта и јачању међународне сарадње.

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>