Најава такмичења: Трофеј Београда и 3. Меморијални Турнир Срђан Јовановић

Трофеј Београда и 3. Меморијални Турнир Срђан Јовановић одржавају се 7 јула 2024. у Атлетској дворани у Београду.

unnamed (1)  unnamed

На такмичењу ће учествовати најбољи спортисти из клубова у Србији. Ово традиционално такмичење је подржано од Секретаријата за спорт и омладину Града Београда и Спортског савеза Београда, а технички организатор такмичења је Савез Београда за дизање тегова. Трофеј Београда је појединачно такмичење, а право наступа имају сви такмичари и такмичарке рођени 2011-те године и старији.

Ове године се одржава и трећи по реду Меморијални турнир Срђан Јовановић. Срђан је рођен 12.09.1965. у Београду. Са 16 година почео је да се бави дизањем тегове у Kлубу дизача тегова “Вождовац”. После пар година прелази у клуб “Партизан” где ће касније започети своју тренерску каријеру. Био је рекордер, првак државе, репрезентативац Југославије и каријеру спортисте завршава средином осамдесетих година прошлог века.

У теретану се враћа 2006. године да се опроба као тренер у спорту који је толико волео. Након рада у Партизану и Црвеној звезди, оснива Клуб дизача тегова “Бањица”, који је успешно водио. Био је пионир у развоју дизања тегова жена у Србији.

Као тренер репрезентације Србије, стварао је прву “велику” медаљу за Србију, 2008. је Силвана Вукас освојила сребрну медаљу у избачају на првом ФИСУ Светском студентском првенству. Извршио је селекцију и створио много државних првака, рекордера, репрезентативаца.

SJsj

Пропозиције

 

Add Comment RegisterОставите коментар

Ваша email адреса неће бити видљива јавности. Неопходна поља су означена са *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>